Willem II wacht op eerste zege: NEC boekt eerste uitzege dankzij fraaie goal Foor

28-08-2015 21:49
6

NEC heeft onder leiding van trainer Ernest Faber haar eerste uitzege van dit seizoen geboekt. Op bezoek bij Willem II waren de Nijmegenaren met 0-1 te sterk dankzij een wonderschone treffer van Navarone Foor. Zodoende wachten de Tilburgers na vier duels nog altijd op hun eerste overwinning.

Bij Willem II begon Richairo Zivkovic, die dit seizoen nog niet wist te scoren, op de bank. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd deed trainer Jurgen Streppel een beroep op hem. Bij NEC deden de nieuwelingen (Marcel Ritzmaier en Joey Sleegers) wel gewoon mee.

Zowel NEC als Willem II zijn nog op zoek naar een aanvaller en het spelbeeld bevestigde dit alleen maar. Van vele grote kansen was in de eerste helft geen sprake. De wedstrijd was zo'n tien minuten onderweg toen Willem II via Robert Braber een aardige mogelijkheid kreeg om de score open te breken, maar de aanvaller kopte de bal naast.

Halverwege de tweede helft kwam de wedstrijd meer los. Foor brak na ruim een uur het ijs door op een fantastische manier de 0-1 tegen de touwen te schieten. De flankaanvaller kreeg de bal vanaf rechts en krulde de bal in de verre hoek. Willem II-goalie Kostas Lamprou stond aan de grond genageld en kon alleen maar toekijken.

Willem II kon niet anders dan een slotoffensief inzetten. Een vermeende handsbal van NEC had een strafschop voor Willem II op kunnen leveren, maar scheidsrechter Van de Kerkhof wilde er niets van weten. Het lukte de Tilburgers niet om grote kansen te creëren en zodoende gingen de drie punten mee naar Nijmegen.