Tranen drogen, moed bij elkaar rapen en op naar Vitesse: Niet zielig doen

Tranen drogen, moed bij elkaar rapen en op naar Vitesse: "Niet zielig doen"

28-08-2015 23:51

Tranen drogen, moed bij elkaar rapen en verder gaan. Dat is wat Cambuur-trainer Henk de Jong wilt zien van zijn spelers. Vorige week werd er met 1-6 verloren van Heracles. Aankomend weekeinde wacht Vitesse.

"Gewoon een klote avond", blikt De Jong terug op het digitale thuis. "Geen excuses, maar er waren natuurlijk wel redenen aan te wijzen. We speelden met een hele nieuwe achterhoede ten opzichte van het duel tegen PEC Zwolle en hadden te maken met een geweldig Heracles. Alles wat Tannane aanraakte veranderde in goud. Maar we gaan niet zielig doen en moeten gewoon hard blijven werken."

"Natuurlijk is het even een klap, maar ze hebben het geweldig opgepakt en ze zijn allemaal zeer zelfkritisch. Je moet er ook niet in blijven hangen, elkaar de waarheid vertellen, leren van de gemaakte fouten en dan weer vol door."

Cambuur aast op revanche. "Vitesse heeft nog steeds een geweldige ploeg staan met veel individuele klasse. Het gaat een lastige middag worden, maar dat wil niet zeggen dat we in de kont gaan hangen, dan verlies je sowieso. We zullen heel zorgvuldig moeten zijn en durven voetballen."