'Karsdorp moet wijken bij Feyenoord; 'Gio' maakt keuze voor spitspositie'

'Karsdorp moet wijken bij Feyenoord; 'Gio' maakt keuze voor spitspositie'

29-08-2015 07:19
10

Eric Botteghin mag stiekem hopen op een basisplaats bij Feyenoord, stelt het Algemeen Dagblad. Zelfs als Rick Karsdorp niet geblesseerd is. De Rotterdammers strijden zondag met PSV om de driepunter.

Volgens de ochtendkrant is 'de kans levensgroot' dat Botteghin samen met Jan-Arie van der Heijden in het centrum van de defensie start. Sven van Beek wordt dan de rechtsback, terwijl Terence Kongolo als linksback mag acteren. Zodoende heeft Botteghin, overgekomen van FC Groningen, al snel een basisplaats te pakken in Rotterdam-Zuid. Colin Kazim-Richards krijgt waarschijnlijk de voorkeur boven Michiel Kramer.

Eljero Elia moet nog even wachten. Dat was ook tegen Vitesse het geval, toen Botteghin inviel voor de geblesseerde Karsdorp. Hij speelde degelijk, samen met Van Beek, Kongolo en Van der Heijden. "Zo kan het werken in de voetballerij", stelt trainer Giovanni van Bronckhorst. "In het vervolg van de wedstrijd hebben die vier verdedigers weinig tot niets weggegeven. Het is mooi dat we Eric konden brengen en geen kwaliteit inleverden. Spelers stellen zichzelf op."