Harde hand bondscoach Blind duidelijk zichtbaar: Beter alternatief ontbreekt

Harde hand bondscoach Blind duidelijk zichtbaar: "Beter alternatief ontbreekt"

29-08-2015 07:57
24

Danny Blind werd enkele maanden geleden aangesteld als opvolger van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal. De hand van de voormalige verdediger is direct duidelijk zichtbaar. Ajacieden als Kenny Tete en Jaïro Riedewald kregen een plek in de selectie en Arjen Robben is nu aanvoerder.

"Alles moet de komende vier interlands wijken voor EK-kwalificatie", stelt Blind in gesprek met De Telegraaf. Mogelijk stelt hij spelers als Bruno Martins Indi en Gregory van der Wiel op, ondanks dat zij weinig spelen. Maar garanties hebben zij niet. "Moet dat met spelers die bij hun club niet in actie komen – en een beter alternatief ontbreekt op dit moment – dan doe ik het met die jongens."

"Ik ga mezelf geen beperkingen opleggen deze vier wedstrijden. Op de lange termijn is dat een ander verhaal", denkt de oefenmeester, die al een opstelling klaar heeft liggen voor het EK-kwalificatieduel met IJsland. "Voor mezelf ben ik er wel uit wie in de opstelling staan tegen IJsland, maar dat ga ik eerst de internationals vertellen als we maandag samenkomen in Noordwijk."