Riedewald heeft perfecte leermeester: Kwam me speciaal de hand schudden

Riedewald heeft perfecte leermeester: "Kwam me speciaal de hand schudden"

29-08-2015 08:11
5

Jaïro Riedewald mag maandag voor de eerste keer als speler van de Oranje-selectie afreizen naar Noordwijk. Daar komen de internationals samen. De uitverkiezing kwam vrij onverwacht, ook voor mede-Ajacied Kenny Tete.

Tete werd verrast door Anwar El Ghazi met het 'breaking news'. Riedewald was ook stomverbaasd. "Als je in de voorselectie zit, heb je een kans om erbij te komen, maar natuurlijk was ik verrast", vertelt Riedewald in De Telegraaf. "Het is prachtig dat ik een kijkje in de keuken kan nemen bij Oranje, kan kijken hoe het niveau daar is. In de toekomst hoop ik me er vast bij te spelen."

Het is duidelijk dat de persoon in kwestie veel leert van oud-international en Ajax-trainer Frank de Boer. "Het is een voordeel dat hij op dezelfde positie speelde. Hij weet daardoor precies wat er in welke situatie wordt gevraagd. Daar geeft hij me veel tips over. De trainer was ook erg blij voor me en kwam me speciaal de hand schudden", glimlacht Riedewald, die zich nu eerst focust op Ajax-ADO Den Haag.