'Ervaren jongen' van Ajax niet geselecteerd voor Oranje: Lees je gewoon online

'Ervaren jongen' van Ajax niet geselecteerd voor Oranje: "Lees je gewoon online"

29-08-2015 09:20
21

Joël Veltman werd niet opgeroepen voor het Nederlands elftal, in tegenstelling tot zijn jonge teamgenoten Kenny Tete en Jaïro Riedewald. De centrumverdediger doet zijn verhaal op de site van Ajax.

Was het een verrassing voor Veltman dat hij niet werd geselecteerd door bondscoach Danny Blind? "Een verrassing niet. Ik weet dat ik veel beter kan en moet. Dat ik er nu niet bij zit, is misschien wel een goed signaal dat ik er nog steeds niet ben. Het is een motivatie dat ik keihard moet blijven werken", aldus de verdediger, die zichzelf 'tussen haakjes' ziet als 'ervaren jongen' in de piepjonge Ajax-defensie.

Contact met Blind had hij niet meer."Nee, het nieuws lees je gewoon online. Ik kreeg het nu van Tjerk Smeets door, onze teammanager." Veltman weet wat er moet gebeuren. "Ik vind mezelf niet op het niveau waarop ik wil zijn. In die zin vind ik het dus wel terecht. Het is altijd een teleurstelling als je er niet bij zit, terwijl je de voorgaande keren wel geselecteerd was. Het is een teken dat ik keihard aan de bak moet."