Megadeal De Bruyne een feit: Wolfsburg zwicht voor duizelingwekkend bedrag

Megadeal De Bruyne een feit: Wolfsburg zwicht voor duizelingwekkend bedrag

29-08-2015 09:47
16

Kevin De Bruyne maakt zich op voor een terugkeer in de Premier League. De aanvallende middenvelder van VfL Wolfsburg stapt over naar Manchester City, dat tussen de zeventig en tachtig miljoen voor de topspeler neertelt. Wolfsburg heeft de deal bevestigd tegenover Sky Sports.

Klaus Allofs, de technisch directeur van Wolfsburg, erkende vrijdag na afloop van het duel met Schalke 04 (3-0 winst) dat de transfer rond is. "We zullen alles afronden. Als het niet vandaag (vrijdag, red.) is, dan morgen (zaterdag, red.) wel", zei Allofs. "De Bruyne reist af naar Manchester City." Dat bleek zaterdagochtend, toen de 24-jarige speler op het vliegveld van Braunschweig wachtte op zijn vlucht naar Engeland.

Volgens Sky Sports stond er een privéjet klaar voor de superster, die eerder bij Chelsea speelde. In Londen kon hij zijn draai niet vinden, maar nu hij een nog grotere speler is geworden, liggen de verhoudingen mogelijk anders. Manuel Pellegrini bevestigde de deal vrijdag overigens nog niet. "Ik praat niet over geruchten", aldus de manager van The Citizens.

It is understood a private jet has been on standby to transport De Bruyne from Germany to a medical in Manchester.