Ajax heeft 'The Beast' met schildersezel in huis: Ja, ik zie je wel lachen

Ajax heeft 'The Beast' met schildersezel in huis: "Ja, ik zie je wel lachen"

29-08-2015 10:00
5

Jaap Stam was vroeger een gevreesde verdediger. Tegenwoordig is hij samen met Andries Ulderink verantwoordelijk voor Jong Ajax en brengt hij spelers bij hoe zij kunnen slagen in het profvoetbal.

Door zijn optredens in het verleden, in wedstrijden, kreeg Stam de bijnaam The Beast. "Mensen zijn vaak bevooroordeeld. Ze kennen me vaak alleen van wedstrijden. Op die momenten ben ik heel gefocust, ernstig. Men vindt mij dan meteen een chagrijn, terwijl ik gewoon heel geconcentreerd ben. Ach ja, dat imago dat mij werd toegedicht was soms ook wel gunstig", zegt Stam op de clubsite van Ajax.

Stam is erg gehecht aan zijn huidige werkgever, zo laat hij weten. "Ik heb op veel plekken gewoond en gewerkt. Toen ik de kans kreeg om hier weer te komen voetballen was ik daar heel blij mee. Mijn band met Ajax werd steeds hechter. Ik raakte ook al snel gehecht aan de mensen die hier rondlopen", stelt de hoofdpersoon vervolgens.

Geduldig is hij niet echt, zo vervolgt Stam. "Ik heb zo’n schildersezel staan. Ja, ik zie je wel lachen, maar de intentie om te gaan schilderen is er zeker wel hoor! Het geduld zit alleen niet echt in me. Bovendien ben ik in mijn hoofd continu met voetbal bezig. Vroeger tekende ik veel. Die rust zou ik graag weer willen hervinden."