'Seksistische' Babel hard aangepakt na uitlatingen over 'borsten' op Twitter

'Seksistische' Babel hard aangepakt na uitlatingen over 'borsten' op Twitter

29-08-2015 10:20
10

Ryan Babel, momenteel speler van Al Ain, heeft zich niet van zijn beste kant laten zien op Twitter. Hij ging vrijdagavond los tegenover een dame en maakte 'seksistische' opmerkingen volgens diverse Twitteraars.

Babel slingerde aanvankelijk een tweet de wereld in, waarin hij Rafael Benitez een 'tikkie' gaf. De voormalige manager van Babel bij Liverpool, nu manager van Real Madrid, kraakte de carrière van de aanvaller. Dat stelt de speler op hetzelfde medium. Die opmerking schoot in het verkeerde keelgat van een vrouwelijke volger, waarna een ware hetze ontstond.

'Hij is manager van Real, terwijl jij Twitter-volgers smeekt om je nummer toe te voegen', klonk het commentaar van de fan. Babel antwoordde: 'Je kan je beter concentreren op het laten groeien van je borsten en niet over voetbal moet praten. Je bent een meisje.' Vervolgens pakten vele Twitteraars het verhaal op, waarna zelfs een televisiezender het nieuws bracht. Babel heeft het betreffende bericht inmiddels verwijderd, maar de vrouwelijke voetbalfan kreeg heel veel reacties. Grotendeels van mensen die Babel kraakten.