Amsterdammer wil Ajax aan puntverlies helpen: Lachend langs de Arena rijden

Amsterdammer wil Ajax aan puntverlies helpen: "Lachend langs de Arena rijden"

29-08-2015 11:37
19

Ruben Schaken kijkt uit naar het treffen met Ajax. De flankspeler van ADO Den Haag zat een jaar in de Amsterdamse jeugdopleiding, maar dat heeft geen indruk op hem gemaakt.

"Goh, dat klopt. Maar dat was tig jaar geleden. Ik was een jaar of negen á tien. En het was maar voor één jaartje", zegt Schaken tegen ADOfans.nl. "Ik heb een aantal jaren bij Feyenoord gespeeld en daar is de beleving richting 'die andere club' ook anders. En ook ADO en 'die andere club' liggen elkaar qua supporters niet."

Schaken, wonende in Almere, rijdt dagelijks langs de Arena. "Nu moet ik er een keer naar binnen. Het lijkt me wel leuk als ik dan zondagmiddag vanuit Den Haag op weg naar huis er met een hele grote glimlach nog eens langs kan rijden."

De routinier ziet genoeg kansen voor ADO. "Zij hebben ook nog de reis naar Tsjechie en die wedstrijd daar in de benen zitten. Bij Feyenoord heb ik dat ook meegemaakt en neem dat maar van mij aan: dat telt zondag echt wel mee. Dus ik denk dat wij zondag voor het eerste puntverlies bij de Amsterdammers gaan zorgen en dan rijd ik een paar dagen met plezier langs de Arena."