Uitblijven Oranje-uitnodiging brengt spits niet van de wijs: We waren exceptioneel

Uitblijven Oranje-uitnodiging brengt spits niet van de wijs: "We waren exceptioneel"

29-08-2015 12:08
9

Bas Dost, spits van VfL Wolfsburg, verkeert in bloedvorm. Vrijdagavond maakte hij tegen Schalke 04 zijn zestiende Bundesliga-treffer in 2015. Desondanks werd hij niet opgeroepen voor Oranje, dat het in de allesbeslissende fase van de EK-kwalificatie opneemt tegen IJsland en Turkije.

Het uitblijven van de selectie is voor Dost alleen maar een teken om zich nóg beter te profileren. En dat deed hij vrijdagavond. Uiteindelijk was Wolfsburg met 3-0 te sterk voor de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar, mede dankzij een fraaie goal van Dost. "Ik ben met mijn eigen prestatie gelukkig, maar er is altijd ruimte voor verbetering", citeert Voetbal International de boomlange aanvaller, die eerder bij Heracles Almelo en sc Heerenveen speelde.

Wolfsburg greep de ploeg uit Gelsenkirchen direct bij de strot. "De eerste helft van ons was exceptioneel. Iedereen gaf honderd procent en we hadden ze in de tweede helft liggen", zag ook Dost, die het in de Champions League opneemt tegen PSV, Manchester United en CSKA Moskou.