Terugkeer naar Feyenoord was 'risico': Ik lig extra onder het vergrootglas

Terugkeer naar Feyenoord was 'risico': "Ik lig extra onder het vergrootglas"

29-08-2015 14:17
4

Dirk Kuyt maakte deze zomer zijn belofte waar en keerde terug naar Feyenoord. De Katwijkse spits beloofde bij zijn vertrek ooit terug te keren in Rotterdam, en stal de harten van de fans door die belofte deze zomer waar te maken. Zelf noemt Kuyt zijn terugkeer 'een risico'.

"Ik neem een risico met mijn terugkeer. Lig extra onder het vergrootglas. Maar dat raakt me niet meer", vertelt de spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik wil het maximale met Feyenoord halen. Ik trek en sleur, neem mijn verantwoordelijkheid. Ik schiet er strafschoppen in. En we winnen. Dat is voor mij voldoende. Dan ben ik echt wel van waarde, op elke positie in de voorhoede. Feyenoord heeft de start gemaakt die ik wilde. Dat is de basis en nu gaan we verder bouwen. Dan kan ik mezelf nog wel laten zien hoor."

Veel mensen zagen voor Kuyt de positie centraal in de aanval weggelegd. Echter na de voorbereiding werd Kuyt op de flanken geposteerd, mede door het binnenhalen van Michiel Kramer. Van Bronckhorst denkt dat Kuyt daar op dit moment van meer belang kan zijn.

"Op dit moment wel", aldus Kuyt. "En met Kazim-Richards en Kramer hebben we daar meer mogelijkheden. Maar als de trainer mij daar morgen weer neer zou zetten, ga ik er gewoon spelen. Ik heb me nooit blindgestaard op een positie. Aan de zijkanten kan ik ook van waarde zijn. Op nummer tien achter de spitsen? Dat zou ook kunnen, bij Liverpool heb ik zo'n rol van 'second striker' ook wel ingevuld. Dat is niet echt als nummer tien, maar wat ik wil zeggen is dat ik elke positie waar de trainer mij neerzet op een dusdanige manier zal invullen dat ik van waarde kan zijn voor het elftal. Waar ik ook speel, ik geef toch een stukje karakter mee aan een elftal. Dat zag je thuis tegen Utrecht bijvoorbeeld. Ik ben hier omdat er nog een stukje is dat niet af is."