Wijnaldum gunt Feyenoord titel ietsje meer dan PSV: Die liefde zit diep

Wijnaldum gunt Feyenoord titel ietsje meer dan PSV: "Die liefde zit diep"

29-08-2015 15:13
14

De topper tussen PSV en Feyenoord staat zondag op het programma. Georginio Wijnaldum, in dienst geweest bij beide clubs, gaat het duel met spanning volgen. De middenvelder van Newcastle gunt Feyenoord na zestien jaar weer een titel.

"Ik hoop natuurlijk dat of PSV of Feyenoord kampioen wordt", vertelt Wijnaldum in gesprek met De Telegraaf. "Ergens zou het wel mooi zijn als Feyenoord het nu weer eens wordt. Die club wacht er al zestien jaar op. Ik heb gezien wat voor feest het bij PSV was, toen na zes jaar zonder titel het kampioenschap kon worden gevierd. Hoe moet dat wel niet zijn als je er zestien jaar op hebt gewacht?"

De international werd deze zomer voor de hoofdprijs weggeplukt bij PSV, maar brak door in het tenue van Feyenoord. Voor Wijnaldum maakt het niet veel uit wie de kraker zondag gaat winnen. "Laat ik het zo zeggen: de beste mag winnen. Voor mijn oud-ploeggenoten van PSV hoop ik dat zij winnen, maar Feyenoord is natuurlijk wel mijn jeugdliefde", aldus de middenvelder. "Niet alleen om de supporters, maar ook om de mensen binnen de club, die altijd zoveel voor me hebben gedaan. Al lang voordat ik in het eerste speelde. Ze hebben me geholpen met school, met het reizen, met het terughalen van mijn moeder naar Rotterdam. Die liefde zit diep."