Arsenal profiteert van rood en eigen goal en wint van vijf Nederlanders

29-08-2015 15:37
6

Arsenal heeft op bezoek bij Newcastle United een minieme 0-1 zege geboekt. Een eigen doelpunt van Fabricio Coloccini zeven minuten na rust was genoeg voor de Londense zege.

Newcastle United stond al na zestien minuten met tien man nadat Aleksandar Mitrovic met een rode kaart van het veld was gestuurd. De Serviër baarde bij zijn debuut al opzien door binnen een minuut een gele kaart te pakken en maakte in de wedstrijd tegen Arsenal een wilde tackle op Francis Coquelin.

Arsenal kreeg daarna kansen op de zege via Alexis Sanchez en Theo Walcott, maar had uiteindelijk de hulp van Collocini nodig. De verdediger veranderde een inzet van Alex Oxlade-Chamberlain van richting, nadat Tim Krul een schot van Aaron Ramsey had gekeerd.

Krul stond negentig minuten onder de lat bij Newcastle United. Ook Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum speelden een hele wedstrijd. Vurnon Anita werd twintig minuten voor tijd van het veld gehaald en Siem de Jong kwam in de 87ste minuut als invaller binnen de lijnen. Door de nederlaag heeft Newcastle na vier wedstrijden slechts twee punten. Arsenal heeft er vijf meer.