Van Gaal vindt dat eerste keus zich nog niet heeft bewezen: Dat laten we niet toe

Van Gaal vindt dat eerste keus zich nog niet heeft bewezen: "Dat laten we niet toe"

29-08-2015 15:55
4

Sergio Romero moet nog bewijzen dat hij goed genoeg is voor de Premier League. Dat stelt Manchester United-manager Louis van Gaal, die de Argentijn in juli transfervrij aantrok.

Met de komst van Romero speelde Van Gaal in op een mogelijk vertrek van David de Gea, die na maandenlang getouwtrek eindelijk de transfer naar Real Madrid lijkt te maken. De 28-jarige oud-doelman van AZ hield dit seizoen al drie keer een 'clean sheat', maar Van Gaal is vooral bezorgd over de fysieke uitdaging die Romero in de Premier League te wachten staat.

Wedden

Meer odds

"Ik denk niet dat hij al heeft bewijzen daar klaar voor te zijn", zegt Van Gaal. "Tot nu toe hebben we schoten of momenten in ons strafschopgebied niet toegestaan." Van Gaal vindt dat de oud-keeper van Sampdoria wel 'erg goede reddingen' heeft gemaakt.

De coach zag wel dat Romero even nodig had om zich aan zijn nieuwe club aan te passen. "Het moeilijke was de samenwerking met de nieuwe spelers en hem. We hebben een aantal speciale trainingen met hem georganiseerd. Inclusief de spelers. We hebben daar veel aandacht aan besteed en dat heeft ons geholpen."