Ik ken Memphis, als ik dat gevoel had zou ik zeggen: 'Dat is niet zo slim'

"Ik ken Memphis, als ik dat gevoel had zou ik zeggen: 'Dat is niet zo slim'"

29-08-2015 16:52

Georginio Wijnaldum blikt in De Telegraaf terug op het weerzien met Memphis Depay. In de wedstrijd op Old Trafford kwamen de twee boezemvrienden tegenover elkaar te staan, maar van onderlinge rivaliteit is absoluut geen sprake.

"Het was heel mooi om op Old Trafford tegen Memphis te spelen. Ik ben blij dat het goed met hem gaat. Memphis is iemand die jou alles gunt. Hij is helemaal geen jaloers type. Daarom gun ik hem zelf nog meer, ook omdat hij altijd positief is", aldus Wijnaldum. Dat de twee nog goed met elkaar omgaan bewijst het feit dat Depay voorafgaand aan de wedstrijd de kleedkamer van de bezoekende club bezocht. "Voor de wedstrijd is Memphis nog naar onze kleedkamer gekomen en na de wedstrijd hebben we elkaar nog kort gesproken. Het was een bijzonder gevoel om daar met zijn tweeën te staan na de beslissing die we vorig jaar gezamenlijk hebben genomen om nog een jaar bij PSV te blijven en voor de titel te gaan."

Gini merkt op dat zijn vriend terecht in de spotlights staat. "Bij PSV stond hij dat al, maar hier is dat nog meer het geval. Dat verdient Memphis ook. Hij heeft er heel hard voor gewerkt en ik denk ook, dat hij er goed mee om kan gaan en dat hij het waar kan maken. Hij kan alleen nog maar beter worden."

Over de toekomst van Memphis maakt hij zij geen zorgen. "Het tekent Memphis dat hij de keuze heeft gemaakt voor het bij United legendarische rugnummer 7, waarmee grootheden als Cristiano Ronaldo en David Beckham hebben gespeeld. Ik ken Memphis. Als ik het gevoel had dat hij het niet aan zou kunnen, zou ik zeggen: ’Dat is niet zo slim.’ Maar ik ben er honderd procent zeker van, dat hij het waar gaat maken. Het is ook echt iets voor Memphis. Hij is nergens bang voor en zo hoort het ook te zijn."