Van Gelder had te doen met Hiddink: Dit had hij zichzelf niet aan moeten doen

Van Gelder had te doen met Hiddink: "Dit had hij zichzelf niet aan moeten doen"

29-08-2015 18:09

Jarenlang was hij het gezicht van de NOS, maar vanaf volgende week vertrekt Jack van Gelder bij de publieke omroep. De presentator van onder meer Studio Voetbal gaat aan de slag bij Sport1.

Van Gelder is momenteel 64 jaar en heeft dus nog maar een aantal jaren te gaan alvorens hij van zijn pensioen kan gaan genieten. Hoe wil de presentator worden herinnerd? "Aan iemand die een beetje heeft bijgedragen aan mooie herinneringen van mensen", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ben wel een character, denk ik, ja. En ik voel me nog niet oud, integendeel. Ik vind het nog ongelooflijk leuk allemaal. Maar ik wil het moment voor zijn dat mensen denken: het begint sneu te worden."

Het mislukte avontuur van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal typeert Van Gelder als sneu. "Ja. Ik mag hem heel graag, had soms echt met hem te doen. Dit had hij zichzelf niet meer aan moeten doen", besluit de presentator. Zelf kan hij naar eigen zeggen goed tegen kritiek. "Jawel. Als die kritiek hout snijdt wel."