In het kort: nieuwelingen belangrijk voor Milan, RKC verliest van PSV

29-08-2015 23:09
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

AC Milan klopt Empoli
AC Milan heeft in eigen huis Empoli aan de kant gezet. De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic had de zege te danken aan het aanvalsduo Carlos Bacca en Luiz Adriano. Eerstgenoemde aanvaller opende na een kwartier de score, waarna Adriano twintig minuten voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening nam. Tussendoor maakte Empoli gelijk via Riccardo Saponara.

Jong PSV wint bij RKC
Jong PSV heeft op bezoek bij RKC Waalwijk een 2-1 overwinning geboekt. De Eindhovenaren beslisten het Brabantse onderonsje in hun voordeel dankzij doelpunten van Steven Bergwijn en Rai Vloet. Namens RKC deed Steef Nieuwendaal wat terug. Voor de Waalwijkers was het de eerste competitienederlaag van het seizoen, terwijl PSV na vier wedstrijden op negen punten staat.

Chery beslissend voor QPR

Tjaronn Chery heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Queens Park Rangers. De oud-speler van FC Groningen tekende namens de Londense club voor de winnende treffer in de competitiewedstrijd tegen Huddersfield Town (0-1). Chery was vijf minuten voor tijd trefzeker. De middenvelder scoorde vorige week ook al tweemaal tegen Rotherham United (4-2 winst) en heeft met QPR nu tien punten uit vijf Championship-duels.

Dijkhuizen verliest opnieuw
Het huwelijk tussen Brentford en Marinus Dijkhuizen is tot dusver geen gelukkige gebleken. De club leed zaterdagmiddag een 1-3 nederlaag tegen Reading en heeft na vier wedstrijden in het Championship nog maar vier punten. Brentford ging vorige week ook al met 1-0 onderuit tegen Burnley en werd bovendien vroegtijdig uitgeschakeld in de League Cup.