Crisis bij Chelsea en geplaagde Mourinho: Dat kan ik mezelf verwijten

Crisis bij Chelsea en geplaagde Mourinho: "Dat kan ik mezelf verwijten"

29-08-2015 19:05
6

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar nu al kan er gesproken worden van een crisis bij Chelsea. De Londenaren leden zaterdag voor de derde keer in vier duels puntenverlies en hebben nu al een achterstand van acht punten op koploper Manchester City.

Chelsea-manager José Mourinho zag zijn ploeg een 2-1 thuisnederlaag lijden tegen Crystal Palace en stak na afloop de hand in eigen boezem. "Ik kan niet zeggen dat mijn elf spelers goed presteerden. Misschien slechts twee of drie van hen. Maar de individuele prestaties waren verre van goed. Ik kan het mezelf verwijten dat ik daar geen verandering in heb gebracht, want ik liet hen negentig minuten staan. Toen ik de derde wissel toepaste, realiseerde ik me dat ik nog een vierde nodig had."

De Portugees maakte vervolgens een compliment aan Crystal Palace, dat onder leiding van Alan Pardew nu negen punten heeft na vier wedstrijden. "Ze geven alles. Het team, de spelers en de fans zijn er allemaal klaar voor. Hun mentaliteit is fantastisch", zo sprak de coach lovende taal. "Ze hebben geluk gehad, maar verdienden dit ook." Uiteindelijk kon Mourinho het niet laten om toch nog even een sneer uit te delen aan de arbiter. "Toen het 0-0 stond, maakte hij een grote fout door een duidelijke strafschop niet te geven."