Robben heeft langverwachte treffer te pakken en draagt bij aan zege Bayern

Robben heeft langverwachte treffer te pakken en draagt bij aan zege Bayern

29-08-2015 20:30

Bayern München heeft zaterdagavond een eenvoudige en ruime zege geboekt op Bayer Leverkusen. Mede dankzij een doelpunt van Arjen Robben werd het 3-0 voor de Duitse topclub.

Het Nederlands elftal speelt komende week twee cruciale EK-kwalificatieduels en daarin kan het een Robben in vorm goed gebruiken. Bondscoach Danny Blind zal dan ook handenwrijvend hebben gekeken naar het duel tussen Bayern en Leverkusen. De Duitse grootmacht was zaterdagavond veel te sterk voor Leverkusen. Douglas Costa, die opnieuw als een van de uitblinkers gold bij Bayern, ontsnapte halverwege de eerste helft aan de zijlijn. Zijn voorzet vond de voet van Thomas Müller, die de 1-0 binnentikte.

De middenvelder was ook in het tweede bedrijf trefzeker. Arturo Vidal werd in de rug geduwd door Roberto Hilbert, waarna Bayern een strafschop te nemen kreeg. Müller maakte vervolgens geen fout. Diezelfde Hilbert maakte niet veel later hands, waardoor ook Robben vanaf elf meter een poging mocht wagen. Ook de Nederlander schoot de bal tegen de touwen, waardoor hij voor het eerst dit seizoen op het scorebord verscheen.