PEC Zwolle blijft Heerenveen de baas op de ranglijst; enerverende remise

PEC Zwolle blijft Heerenveen de baas op de ranglijst; enerverende remise

29-08-2015 21:35
2

In een attractief duel hebben sc Heerenveen en PEC Zwolle de punten gedeeld: 1-1. Zeker in het laatste kwartier van de wedstrijd waren er voor beide ploegen kansen op meer.

PEC had daarbij de beste kansen. De Zwollenaren zagen eerst Caner Cavlan een poging van de lijn werken, om na een schot van Sheraldo Becker opnieuw drie keer een bal gekeerd zien te worden op de doellijn. Ook Heerenveen kreeg in die fase kansen met onder meer een schot van Cavlan en Henk Veerman.

De Friezen begonnen goed aan de wedstrijd met een doelpunt van Sam Larsson na vier minuten. De Zweed passeerde Dirk Marcellis en schoot langs doelman Kevin Begois. Het antwoord van PEC volgde na een uur spelen. Sheraldo Becker brak op de rechterflank door en stelde de geheel vrijstaande Lars Veldwijk, die even daarvoor nog een grote kans had gemist, in staat om de 1-1 te maken.

Het duo Veldwijk-Becker blijkt tijdens de eerste vier speelronden van deze competitie een succes. Bij zeven van de acht Zwolle-doelpunten waren de twee betrokken.

Door het 1-1 gelijkspel blijft PEC Zwolle twee punten voor Heerenveen op de ranglijst. PEC bezet momenteel de vierde plek op de ranglijst, Heerenveen de vijfde.