Ik ben teruggekomen om lekker te voetballen, de Eredivisie wordt vaak onderschat

"Ik ben teruggekomen om lekker te voetballen, de Eredivisie wordt vaak onderschat"

29-08-2015 22:13
4

Hedwiges Maduro kende zaterdagavond een teleurstellend debuut bij FC Groningen. De middenvelder kwam tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht in de tweede helft binnen de lijnen, maar kon een nederlaag niet voorkomen (2-0).

Desondanks was de routinier blij dat hij zijn Eredivisie-terugkeer kon maken. "Ik ben de Eredivisie altijd blijven volgen en had ook wel een beetje heimwee. Toen ik besloot te vertrekken bij PAOK Saloniki was Groningen daar", vertelt hij na afloop in gesprek met FOX Sports. Danny Hoesen, met wie hij samenspeelde bij PAOK Saloniki, had volgens Maduro een belangrijk aandeel in zijn transfer naar Groningen.

"Door hem ben ik Groningen goed gaan volgen en heb ik vorig seizoen iedere wedstrijd gezien. Ik wist de verhalen van binnenuit en hoorde dat het een warme club is. Ik ben teruggekomen om lekker te voetballen. De Eredivisie wordt vaak onderschat. Vandaag speelden we een moeilijke wedstrijd, we speelden in de slotfase te open en Utrecht maakte daar gebruik van. Door de interlandperiode heb ik veel tijd om mijn teamgenoten beter te leren kennen en veel te trainen."