Heldenrol voor Vermaelen: oud-Ajacied schiet rampjaar van zich af

29-08-2015 22:25
4

Thomas Vermaelen heeft een lange periode van blessureleed definitief achter zich gelaten met een glansrol tijdens de moeizame 1-0 overwinning van FC Barcelona tegen Málaga. De verdediger scoorde de enige treffer.

Een moeizaam verwerkte voorzet van de linkerflank werd door de Belg venijnig in het halflege doel geschoten. Daarmee werd hij ruim een kwartier voor tijd matchwinner bij de Catalanen. Vermaelen is dit seizoen helemaal terug bij Barcelona en maakte tot dusver drie officiële duels de negentig minuten vol. Tegen Málaga werd hij in blessuretijd gewisseld. Vorig seizoen kwam de verdediger nauwelijks in actie door een slepende hamstringblessure.

Met zijn doelpunt voorkwam de oud-Ajacied het eerste puntenverlies van Barcelona in de competitie. De Catalanen wonnen vorige week de openingswedstrijd op bezoek bij Athletic de Bilbao en gaan nu met zes punten uit twee wedstrijden samen met Celta de Vigo aan de leiding in Spanje.