Aartsrivaal drukt zwalkend FC Twente dieper in de zorgen

Aartsrivaal drukt zwalkend FC Twente dieper in de zorgen

29-08-2015 22:36
23

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een knappe zege geboekt op FC Twente: 2-0. Illias Bel Hassani en Wout Weghorst waren de doelpuntenmakers in de streekderby.

Bel Hassani opende al na een kwartier spelen de score met een van richting veranderd schot, waar Nick Marsman zich pijnlijk door liet verrassen. Weghorst besliste de derby met nog een kwartier te spelen door een vrije trap te verlengen. Kort daarna was Oussama Tannane zelfs nog dichtbij de 3-0.

Kansen waren er ook voor FC Twente, onder meer voor Hakim Ziyech, maar een nieuwe nederlaag kon niet voorkomen worden. Voor de ploeg van Alfred Schreuder is het alweer de derde nederlaag van het seizoen. Met slechts één punt staat FC Twente, dat zijn slechtste seizoenstart sinds 2002/03 beleeft, op de zestiende plek. Zondag kan het zelfs nog een plekje zakken als Cambuur een resultaat pakt tegen Vitesse.

Voor Heracles Almelo ziet de wereld er na vier wedstrijden een stuk zonniger uit. De club mag zich in ieder geval voor één nacht koploper van de Eredivisie noemen, met negen punten en een iets beter doelsaldo dan Ajax en Feyenoord. Ajax speelt zondag tegen ADO Den Haag, Feyenoord gaat op bezoek bij PSV.