Schreuder hoort spreekkoren: Het moet beter, maar zal nooit de handdoek gooien

Schreuder hoort spreekkoren: "Het moet beter, maar zal nooit de handdoek gooien"

29-08-2015 23:31
22

Op bezoek bij Heracles Almelo kreeg FC Twente zaterdagavond de zoveelste klap te verwerken (2-0). De positie van trainer Alfred Schreuder lijkt daardoor steeds meer onder druk te komen, maar de coach toont zich strijdbaar tegenover FOX Sports.

De derde competitienederlaag op een rij zorgt ervoor dat Twente onderaan de Eredivisie-ranglijst te vinden is. En dat is pijnlijk, ook voor Schreuder. "De situatie is niet al te leuk. Ik heb te maken met een team en ik weet hoe het publiek denkt", aldus Schreuder, die weet dat er onvrede leeft bij een gedeelte van het Twente-publiek. "Dat is niet het hele publiek, maar een aantal supporters. Ik weet dondersgoed dat het anders moet, maar ik zal nooit de handdoek gooien."

"Uiteindelijk is het een zure avond. Van de uitslag kunnen we niks zeggen. Het is verdiend. Er zijn momenten in de wedstrijd dat we de betere waren, maar we doen te weinig met onze kansen. Over het algemeen kan ik concluderen dat Heracles daarom terecht gewonnen heeft. Op sommige momenten worden er andere dingen gevraagd dan voetballen alleen. Het gaat niet om mooi voetbal, maar om de momenten dat je aangeeft: tot hier en niet verder. Ik zeg niet dat ze moeten schoppen, maar dan gebeurt er wel wat."