PSV ziet coach niet helemaal vertrekken: Constante interesse in onze mensen

PSV ziet coach niet helemaal vertrekken: "Constante interesse in onze mensen"

30-08-2015 09:52
1

Mark van Bommel gaat aan de slag als assistent-bondscoach van Saudi-Arabië. De voormalig PSV’er wordt de rechterhand van Bert van Marwijk, maar blijft als jeugdtrainer werkzaam in Eindhoven, zo benadrukt hoofd jeugdopleiding Art Langeler.

"We moeten het daar met Mark nog even over hebben", vertelt Langeler in gesprek met PSV TV. "Waar het op gaat lijken is dat Mark regelmatig naar het Oosten zal gaan om daar wedstrijden te coachen of te helpen bij Bert."

"Hij blijft echter ook een deel hier om zijn stage af te kunnen ronden", gaat Langeler verder. "Hij doet dan de training van Onder 19 en de individuele training op dinsdag en donderdag. Hij is niet definitief weg, hij krijgt een duobaan. Dat gaat met alle trainers zo, er is constant belangstelling voor onze mensen. Dat betekent dat we een hoog niveau in huis hebben."

Van Bommel speelde in de periode tussen 1999 en 2005 bij PSV, waarna hij via Barcelona, Bayern München en AC Milan weer in Eindhoven belandde. In het seizoen 2012-2013 speelde hij nog 28 wedstrijden in het shirt van PSV. De afgelopen jaren was hij stagiair bij de B1 van PSV en assistent-trainer bij Nederland onder de 17.