In het kort: Kishna en De Vrij krijgen pak slaag, Atlético wint opvallend makkeijk

In het kort: Kishna en De Vrij krijgen pak slaag, Atlético wint opvallend makkeijk

30-08-2015 22:39
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Kishna en De Vrij krijgen pak slaag
In de Serie A gingen Ricardo Kishna en Stefan de Vrij met Lazio hard onderuit op bezoek bij Chievo Verona. De twee Nederlanders, die negentig minuten speelden, verloren met 4-0. Internazionale won dankzij twee treffers van Stevan Jovetic met 1-2 van Carpi, Napoli speelde ondanks twee goals van Gonzalo Higuain gelijk tegen Sampdoria (2-2).

Zege voor Atlético
Atlético Madrid heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Europa League-winnaar Sevilla zegevierden de hoofdstedelingen met liefst 0-3. Koke, Gabi en Jackson Martinez scoorden. Valencia speelde met 1-1 gelijk tegen Deportiva La Coruña. Alvaro Negredo scoorde voor Valencia.

Vormer haalt uit
Club Brugge heeft zondag de zure nasmaak van de Champions League-uitschakeling tegen Manchester United op overtuigende wijze weggespoeld. Standard Luik werd met maar liefst 7-1 opgerold door de Belgische ploeg van trainer Michel Preud'homme. Ruud Vormer was één keer trefzeker. Anderlecht won later op de zondag met 0-3 van Westerlo.

Ex-AZ'er breekt ban
Aron Jóhannsson heeft zondag zijn eerste doelpunt voor Werder Bremen gemaakt. In het duel met Borussia Mönchengladbach, waar Roel Brouwers in de basis begon, was de ex-AZ'er trefzeker vanaf de stip. Jannik Vestergaard hielp Werder Bremen in het vervolg aan een 2-1 zege. Lars Stindl maakte de Gladbach-goal. Borussia Dortmund won op eigen veld met 3-1 van Hertha BSC en is nog foutloos dit seizoen.

Ajax sluit contract af
Ajax heeft een nieuwe overeenkomst getekend met Cheng Shin Tire. Drie weken geleden bereikten beide partijen al een akkoord over een vernieuwde samenwerking en zondag werden de handtekeningen gezet. CST zal de komende drie seizoenen aan Ajax worden verbonden als Official Partner, melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. Enkele uren nadat het feit was gevierd met een feestelijk ontbijt, won Ajax met 4-0 van ADO Den Haag.

Go Ahead komt op stoom
Go Ahead Eagles heeft een 3-2 overwinning geboekt op Achilles '29. Na een goede start gaf de Deventer club in de slotfase veel ruimte en twee doelpunten weg. Leon de Kogel opende de score. Xandro Schenk verdubbelde de marge na 29 minuten. En vanaf de stip zorgde De Kogel voor de 3-0 na vijftig minuten. Een kwartier voor tijd maakte Hielke Penterman de 3-1 en vlak voor tijd benutte hij een pingel voor de 3-2.

Sparta pakt Den Bosch
Sparta Rotterdam deed ook goede zaken door met 5-2 van FC Den Bosch te winnen. Pieter Langedijk, Finn Stokkers, Thomas Verhaar (twee) en Loris Brogno scoorden voor de Rotterdammers. Jordy Thomassen en Furghill Zeldenrust deden iets terug namens de Bosschenaren, die eigenlijk geen kans hadden in Rotterdam.

Aparte blessure Villa-manager
Tim Sherwood, de trainer van Aston Villa, heeft op een aparte manier een blessure opgelopen. De manager liep een scheur in zijn hamstring op doordat hij een trap tegen een bidon gaf. "Als speler heb ik zo'n blessure nooit gehad, als trainer nu wel. Waarschijnlijk zag ik er uit als een verwende kwajongen. Ik vertel mijn kinderen altijd dat ze zich niet zo moeten gedragen."

Volle bak bij PSV
PSV wordt in de Champions League gesteund door veel PSV-fans, zo liet Toon Gerbrands aan het Eindhovens Dagblad weten. De krant weet dat de kaarten, zonder losse verkoop, voor alle drie de groepswedstrijden al bijna zijn uitverkocht. PSV speelt in de groepsfase tegen Manchester United, VfL Wolfsburg en CSKA Moskou.

Dijks valt uit met blessure
Ajax schrok in het duel met ADO Den Haag na vijf minuten flink. Mitchell Dijks leek een serieuze blessure op te lopen en moest al vroeg in de wedstrijd naar de kant. Ajax kwam met een update over de kwetsuur, maar kon de ernst nog niet bepalen. 'Het gaat om een spierblessure in zijn liesstreek (links)', schreven de Amsterdammers op Twitter.

PSV-doelman stopt
Danny Wintjens houdt het voor gezien. Hij stopt met het spelen van betaald voetbal. De keeper, die afgelopen winter van VVV-Venlo naar PSV verkaste, was in het voorbije halve seizoen de derde keus. Zijn contract liep af en Wintjens speelt nu bij Bocholt. Wintjens richt zich nu op zijn bouwkundig bureau, zo meldt het Eindhovens Dagblad zondagmiddag.