'Echte Ajacied' keert terug bij Ajax: Kippenvel op mijn armen

'Echte Ajacied' keert terug bij Ajax: "Kippenvel op mijn armen"

30-08-2015 14:34
2

John Heitinga keerde deze zomer terug bij Ajax, zijn grote liefde. Hij spreekt in een interview met het magazine 1900 over zijn terugkeer en over het feit dat hij zich nog niet in de basis heeft geknokt.

"Het voelt heel vertrouwd. Ik vind het fijn om weer terug te zijn bij Ajax. Tijdens de seizoensopening tegen VfL Wolfsburg heb ik echt kippenvel op mijn armen gehad. Dat was ongelooflijk mooi. Ik heb het al vaker gezegd, maar terugkeren bij Ajax is voor mij net zoiets als thuiskomen", stelt Heitinga. "Ik heb veel aan Ajax te danken. Ik was zeven jaar toen ik bij deze club binnenkwam. Ajax is voor mij de mooiste club die er is. Simpel. Dat zal ook altijd zo blijven. De band die ik al van kleins af aan had, is voor eeuwig. Ik vind het ook oprecht leuk dat ik nu terugkeer."

Minder leuk voor Heitinga: zijn plek op de bank. "In die hele discussie ga ik me niet mengen. Ik heb veel respect voor Frank de Boer. Hij is hier vier keer op rij kampioen geworden, heeft een geweldige staf om zich heen en ik ken hem natuurlijk nog van mijn tijd bij het Nederlands elftal, waar hij assistent-trainer was", aldus Heitinga, die vol lof is over zijn coach. "Ik denk dat hij een duidelijk idee heeft om het elftal beter te maken. Het liefst heb je dat dat er direct uitkomt, soms heeft dat wat langer de tijd nodig. Maar ik heb alle vertrouwen in hem en de staf."