Van Hanegem ergert zich aan hype rond 'Messi of Ronaldo' van Feyenoord

Van Hanegem ergert zich aan hype rond 'Messi of Ronaldo' van Feyenoord

30-08-2015 15:02
2

Willem van Hanegem verwacht niet dat Feyenoord in mei op de Coolsingel staat. De Rotterdamse club beleeft een uitstekende seizoenstart, maar De Kromme deel het optimisme onder de supporters niet.

"Dat is toch gebaseerd op de wedstrijden die je gezien hebt? Je mag heel blij zijn met de drie punten die Feyenoord drie keer heeft gepakt, maar de manier waarop er gespeeld wordt, daar ben ik niet ondersteboven van", zegt hij bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

"In het laatste jaar van Koeman (2013-2014, red.) hadden ze kampioen kunnen worden. Toen hadden ze een volwassen groep, echt een aardig elftal. En vorig jaar, als ze een spits hadden gehaald, en niet de prioriteit hadden gegeven aan Boulahrouz en Wilkshire. Je koopt ze toch niet omdat ze niks kosten?"

Dirk Kuyt kostte in de zomer ook niets. De 35-jarige veteraan, in de eerste drie competitieduels telkens één keer trefzeker vanaf de stip, hoeft echter ook niet op mooie woorden van Van Hanegem te rekenen. Hij vindt dat de Feyenoord-fans overdrijven met hun liefde voor Kuyt.

"We hebben Kuyt binnengehaald en dan lijkt hij ineens Messi of Ronaldo. Kom op hé, wel even normaal doen. Het is een aardige speler, als hij zichzelf drie slagen in de rondte werkt. Dat is zijn kwaliteit, maar hij speelde van de week toch verschrikkelijk slecht? Dan moet je hem toch wisselen? Omdat hij nu zo'n hype is krijgen ze de zenuwen om Kuyt te wisselen."