Riedewald prijst 'lachebekkie' de hemel in: Als je zo kan verdedigen, kom je ver

Riedewald prijst 'lachebekkie' de hemel in: "Als je zo kan verdedigen, kom je ver"

30-08-2015 15:19
1

Kenny Tete en Jaïro Riedewald stonden na afloop van de 4-0 zege op ADO Den Haag FOX Sports te woord. Het duo meldt zich maandag in Noordwijk voor twee belangrijke wedstrijden met het Nederlands elftal.

"Ik kijk er echt naar uit. Het is een belangrijke week met twee belangrijke wedstrijden. Eerst moeten we wel even genieten, maar daarna moet de knop snel om", weet Riedewald als geen ander. Tete: "Toen ik het hoorde dacht ik wel: 'Yay!' Hoe ik erheen ga? Lekker genieten en alles meepakken wat ik kan meepakken. Dan zien we het wel."

De twee verdedigers kennen elkaar al jaren en speelden vorig seizoen nog bij Jong Ajax. "Het is snel gegaan, we komen net uit de jeugd en hebben twee seizoenen in de Jupiler League gespeeld. In de voorbereiding hebben we onze kans gegrepen, dan kan het snel gaan", beseft Riedewald. "Wat zo goed is aan Kenny? Je komt hem moeilijk voorbij, bijna niet zelfs. Als je zo kan verdedigen, kom je ver. Hij is ook wel een lachebekkie, ja." Tete over Riedewald: "Hij is multifunctioneel. Middenveld, linksback... Kan je ook linksbuiten?" Riedewald: "Liever niet!"