Bayern München slaat opnieuw toe en weekt middenvelder los bij Juventus

Bayern München slaat opnieuw toe en weekt middenvelder los bij Juventus

30-08-2015 15:52

Bayern München heeft zich zondagmiddag officieel versterkt met Kingsley Coman. Het Franse toptalent wordt voor twee seizoenen gehuurd van Juventus.

Dat bevestigt de recordkampioen van Duitsland via de officiële kanalen. De transfer van Coman hing al even in de lucht, helemaal nadat Juventus-trainer Max Allegri het zaterdag min of meer aankondigde tijdens een persconferentie. Coman speelt de komende twee seizoenen in Duitsland.

Wedden

Meer odds

Bayern München doet geen mededelingen over een eventuele optie tot koop. De laatste dagen staken bedragen van 21 miljoen euro de kop op, maar dat wordt door beide clubs niet bevestigd. Bayern zou zeven miljoen voor de huur betalen. "Coman is één van de grootste talenten in Europa", jubelt technisch directeur Matthias Sammer op de Bayern-website. "Hopelijk wordt hij hier een succes."

Coman is na Arturo Vidal de tweede middenvelder van Juventus die deze zomer overstapt naar Bayern. De negentienjarige Fransman had in Italië geen uitzicht op een basisplaats, al kan Pep Guardiola hem dat ook niet garanderen. Juventus pikte hem een jaar geleden transfervrij op bij Paris Saint-Germain.