FC Twente grijpt in en neemt per direct afscheid van 'loyale' Schreuder

FC Twente grijpt in en neemt per direct afscheid van 'loyale' Schreuder

30-08-2015 15:38
32

Alfred Schreuder is ontslagen als trainer van FC Twente. De kansloze 2-0 nederlaag tegen streekgenoot Heracles Almelo was de druppel voor de Enschedese clubleiding.

Twente denkt niet dat Schreuder de ploeg nog op de rails kan krijgen en heeft zijn contract met onmiddellijke ingang ontbonden. "Het bestuur van FC Twente ziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking met Alfred Schreuder", licht voorzitter Aldo van der Laan toe op de clubsite.

"Het is duidelijk dat de teleurstellende sportieve seizoenstart daar een doorslaggevende rol bij speelt. Een moeilijk maar onvermijdelijk besluit", vervolgt de preses. "Schreuder hebben we leren kennen als een kundig en gedreven trainer en zeker in de periode als trainer heeft hij moeten werken onder hele moeilijke omstandigheden. Daarbij heeft hij zich altijd loyaal getoond aan de club."

René Hake neemt voorlopig de honneurs waar in de Grolsch Veste. Hij was tot zondag de rechterhand van Schreuder en zat op de bank tijdens de dramatische seizoenstart in Enschede. In de eerste vier competitiewedstrijden werd slechts één punt gepakt.

Schreuder nam vorig jaar het roer officieel over in Enschede, maar werd na een prima start geconfronteerd met grote onrust binnen de club. De supporters eisten tegen het einde van afgelopen seizoen al dat er koppen zouden rollen en hebben nu alsnog hun zin gekregen.