De Boer kan 'niet méér' eisen van Ajax: Daar hebben jullie het steeds over

De Boer kan 'niet méér' eisen van Ajax: "Daar hebben jullie het steeds over"

30-08-2015 16:34
4

Ajax slaagde er zondag eindelijk eens in om het publiek in de Arena te vermaken. ADO Den Haag werd op een 4-0 overwinning getrakteerd, tot blijdschap van Frank de Boer.

Ajax is dit seizoen nog foutloos in de Eredivisie, maar de trainer was na de eerste drie competitiewedstrijden steeds kritisch over het weinig spectaculaire spel van zijn ploeg. In het duel met ADO lukte het wél. "Ik ben zeer tevreden", reageerde De Boer na afloop bij FOX Sports.

"Dit was een goede overwinning met bij vlagen het voetbal dat wij willen zien", vervolgt de trainer, die niet wilde stellen dat het sprankelend genoeg was. "Daar hebben jullie (de media, red.) het steeds over. Dus dat moeten jullie maar bepalen. Ik heb in ieder geval heel veel goede dingen gezien."

Ook het feit dat Ajax weinig last leek te hebben van de Europa League-wedstrijd tegen FK Jablonec van drie dagen geleden, stemde hem tevreden. "Dat de organisatie dan zo goed staat en dat we maar één kans weggeven en zelf veel creëren, is heel mooi. Ik denk daarom dat we niet méér kunnen eisen van deze jongens. ADO speelde aanvankelijk verdedigend, maar toen die bus twee lekke banden kreeg móésten ze wel naar voren."

De Boer kan nu met een gerust hart kijken naar de eerste Eredivisie-topper van het seizoen, tussen PSV en Feyenoord. "Ik hoop op een gelijkspel, maar eigenlijk is elke uitslag goed. Een concurrent gaat hoe dan ook punten verliezen. Dat is zeker."