Blunderende doelman gewisseld bij Vitesse-zege met hoog Chelsea-gehalte

30-08-2015 16:18
6

Vitesse heeft zondagmiddag een ruime en verdiende overwinning geboekt op SC Cambuur. De club uit Leeuwarden werd met een 4-1 uitslag naar huis gestuurd.

Vitesse kende een vliegende start in de eigen Gelredome. Na anderhalve minuut ging de bal op de stip en Lewis Baker klaarde klus koeltjes: 1-0. Na een half uur spelen herstelde Sander van de Streek de balans tegen zijn oude club, maar lang kon de aanvallende middenvelder daar niet van genieten. Abiola Dauda schoot Vitesse snel weer op voorsprong.

Daar ging een verschrikkelijke blunder van Leonard Nienhuis aan vooraf. In de rust bleef de doelman van Cambuur achter in de kleedkamer. Het is niet duidelijk of dat een beslissing was van trainer Henk de Jong, of het besluit juist op eigen initiatief werd genomen. Harmen Zeinstra verving hem.

De invallende doelman hield lang stand, maar moest in de slotfase nog twee Vitesse-doelpunten slikken. Guram Kashia strafte knullig verdedigen van Cambuur vijf minuten voor tijd af, waarna ook Dominic Solanke een duit in het zakje deed. De zeventienjarige huurling van Chelsea maakte de 4-1 in blessuretijd. Baker, ook geleend van de Londenaren, pegelde kort daarvoor nog een strafschop tegen de lat.