Ajax-selectie volgt deadlineday: 'Waarom is die markt in Engeland langer open?'

Ajax-selectie volgt deadlineday: 'Waarom is die markt in Engeland langer open?'

31-08-2015 00:00
6

Ajax zal blij zijn als de transfermarkt in Engeland dinsdag om 18:00 uur gesloten is. Dan is het definitief dat Jasper Cillessen voorlopig bij Ajax blijft. In de selectie is van 'transferstress' geen sprake.

Wout Stravers
AMSTERDAM

De doelman wordt elke week ongeveer een keer of vijf aan Manchester United gelinkt. Concreet is de interesse echter nooit geworden. Zijn collega's zijn daarom niet bang voor een last minute-transfer. "Volgens mij hebben we nog één dag, toch?", zegt Nick Viergever in gesprek met VoetbalPrimeur.

De verdediger is echter niet op de hoogte van het feit dat de transfermarkt in Engeland dinsdag pas sluit. "Waarom is die in Engeland dan langer open?", is Viergever verbaasd. Het antwoord is simpel: door een nationale vrije dag zijn de banken maandag gesloten en kunnen transfers niet afgerond worden. De Engelse voetbalbond (FA) is de clubs daarom tegemoetgekomen en heeft de deadline een dag opgeschoven.

In theorie kan Ajax Cillessen dus zelfs ná de deadline in Nederland nog verliezen. "Ik weet alleen niet of ze hem nog laten gaan", beredeneert Viergever. "Dan moeten ze gelijk een vervanger hebben. We gaan het zien. Het is volgens mij nog rustig. In de groep leeft het niet heel erg. We lezen er vrij weinig over. Jasper weet zelf niks, zegt 'ie."

De spelers volgen de transfermarkt wél. "Iedereen kijkt wel de voetbalsites mee natuurlijk. Maar wat ik zeg: over Jasper is er nog vrij weinig. Vorig jaar met Daley Blind was dat alleen ook zo en toen ging het ineens snel. Dus als er ineens een bak met geld komt…", besluit Viergever.