'Gio' twijfelt niet aan 'verrassende' keuze: Dat is belangrijk voor het team

'Gio' twijfelt niet aan 'verrassende' keuze: "Dat is belangrijk voor het team"

30-08-2015 16:56

Giovanni van Bronckhorst heeft tegen PSV wederom gekozen voor Colin Kazim-Richards in de punt van de aanval. De Turkse spits houdt zodoende Michiel Kramer op de bank, een 'verrassing', zoals analisten van FOX Sports het omschreven. Van Bronckhorst licht zijn keuze toe.

"Je kijkt bij elke wedstrijd naar wat je nodig hebt. De afgelopen weken hebben we Kazim-Richards laten starten en Kramer ingebracht. Die combinatie liep goed. Met Kazim-Richards hebben we wat meer fysieke aanwezigheid, wat belangrijk is voor het team. Er is geen zaak om dat te veranderen. Dat willen we wellicht deze wedstrijd weer gaan doen", aldus Gio tegenover FOX Sports.

In de Rotterdamse defensie is Rick Karsdorp zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Eric Botteghin. Sven van Beek zal op de rechtsbackpositie van Karsdorp gaan spelen en Botteghin zal centraal naast Jan-Arie van der Heijden staan. Over de positie achterin is de afgelopen weken flink gediscussieërd. "Ik heb geen twijfels gehad over de basisplaats voor Botteghin. Het stond goed na de wissels vorige week."