Manchester City hangt vlag uit: De Bruyne voor zes jaar naar Engeland

Manchester City hangt vlag uit: De Bruyne voor zes jaar naar Engeland

30-08-2015 17:01
4

Manchester City heeft zich officieel versterkt met Kevin De Bruyne. De Belg komt over van VfL Wolfsburg en zette zondagmiddag zijn handtekening onder een zesjarig contract in het Etihad Stadium.

Manchester City werkte de laatste weken hard aan de komst van De Bruyne. Een akkoord met Wolfsburg over de transfersom lag er al even en zondagmiddag kon de champagne worden ontkurkt. De Bruyne is tot de zomer van 2021 vastgelegd, zo meldt de foutloze koploper van de Premier League via de officiële kanalen.

Met de transfer is zo'n 78 miljoen euro gemoeid, waarmee hij in één klap de duurste Belg ooit is. "Ik wil het hoogst haalbare bereiken. Hopelijk kunnen we aan het einde van het seizoen wat titels pakken", reageert De Bruyne op de website van zijn nieuwe club. "Dat is ook het belangrijkste. De spelers, de club en natuurlijk de supporters willen wat te vieren hebben."

Manuel Pellegrini is dolblij met de komst van de assistkoning, die rugnummer zeventien gaat dragen. "Ik weet zeker dat hij hier een succes wordt. Alleen heel speciale voetballers kunnen onze ploeg versterken en Kevin zonder meer in die categorie. Hij past uitstekend bij City", claimt de Chileense manager.

De Bruyne is na Raheem Sterling, Fabian Delph en Nicolas Otamendi de vierde miljoenenaankoop van Manchester City deze zomer. Hij speelde sinds de start van 2014 voor Wolfsburg, dat hem destijds overnam van Chelsea. In België kwam de international uit voor Racing Genk.