Wissel Cambuur maakt veel los: Begrip voor? Hmm, je weet dat Henk het kan doen

Wissel Cambuur maakt veel los: "Begrip voor? Hmm, je weet dat Henk het kan doen"

30-08-2015 17:48
2

Het onderwerp van gesprek na afloop van de wedstrijd tussen Vitesse en SC Cambuur was de keeperswissel die Cambuur-trainer Henk de Jong doorvoerde. Hij liet zijn eerste keeper Leonard Nienhuis in de rust in de kleedkamer achter.

"Dat maak je niet vaak mee in je voetbalcarrière. Dat is lastig, al helemaal op zo'n moment", reageert de verslagen Nienhuis tegenover NOS. "Je zit dan in de rust in de kleedkamer en dan wordt het verteld. Dan zakt de moed je in de schoenen." Nienhuis vervolgt. "Begrip voor? Hmm. Natuurlijk, je weet dat Henk zulke dingen kan doen. Daar is hij toe in staat. Ik weet niet of dit het juiste moment is, in de rust."

"Als een speler wordt gewisseld, dat maak je vaker mee. Maar Henk doet het wel, daar moet ik mee omgaan. Of het voelt als dolksteek? Een beetje wel, dat is logisch. En of ik de kop van jut ben? Misschien wel. Maar ik ga me zeker terugvechten. De Eredivisie is nog niet van me af", verzekert Nienhuis de voetballiefhebbers.

Trainer De Jong reageerde eveneens. "Vervelend voor Leonard, natuurlijk", aldus de oefenmeester. "Dit is niet van de laatste tijd. Dit speelt al langer. Ik heb het liever ook niet, maar op een gegeven moment is het over. Dan is een ander aan de beurt. Hij gedroeg zich hartstikke netjes, ook al doet het wel veel pijn bij hem. Nu keept Harm Zeinstra."