PSV komt vroege achterstand overtuigend te boven en velt Feyenoord

30-08-2015 18:37
54

Feyenoord is niet langer foutloos in de Eredivisie. In de eerste topper van het nieuwe seizoen waren de Rotterdammers niet opgewassen tegen PSV: 3-1.

De Eindhovenaren moesten in eigen huis winnen om de vroeg opgelopen achterstand op Feyenoord niet nóg verder te laten groeien. En dat lukte. In een eenzijdige eerste helft keek de thuisclub echter wel meteen tegen een vroege achterstand aan. Jeffrey Bruma schoot de bal knullig in zijn eigen doel.

PSV maakt een allerminst aangeslagen indruk en pinde Feyenoord vast op de eigen helft. Dat resulteerde in een handvol kansen, waarvan er uiteindelijk één was besteed aan Maxime Lestienne. De Belg rondde voortreffelijk af na een steekpass van Davy Pröpper.

Feyenoord had het aan Kenneth Vermeer te danken dat de schade in de eerste helft beperkt bleef tot die ene goal van Lestienne. Na rust was het echter al snel weer raak. Santiago Arias meldde zich in het strafschopgebied, nam de bal aan met rechts en schoot binnen met rechts: 2-1.

Opvallend genoeg wist PSV in het vervolg niet door te drukken en rook Feyenoord de gelijkmaker. Daar kwam het echter niet van. Eljero Elia beging een discutabele overtreding op Pröpper in de zestien, waarna Jürgen Locadia raak schoot vanaf de stip. Dat was de doodsteek voor Feyenoord en leverde PSV de drie punten op. Het verschil tussen de twee topclubs op de ranglijst bedraagt nu nog één punt.

Meer: check alle goals hier!