Manchester United trekt dalende lijn door en geeft Van Gaal stof tot nadenken

30-08-2015 18:50
12

Manchester United maakt een pas op de plaats in de Premier League. In de vierde competitiewedstrijd van het seizoen was Swansea City te sterk.

Manchester United had grote moeite om in zijn spel te komen in het Liberty Stadium, maar kwam kort na rust wel op voorsprong dankzij Juan Mata. In de eerste drie competitieduels van het seizoen kreeg de ploeg van Louis van Gaal geen doelpunt tegen, wat vertrouwen gaf voor de tweede helft.

In werkelijkheid kwam daar echter niets van terecht. Daley Blind en Chris Smalling hadden grote moeite de fysiek sterke aanvallers van Swansea in toom te houden en moesten binnen vier minuten twee keer capituleren. André Ayew en Bafetimbi Gomis waren de doelpuntenmakers. Doelman Sergio Romero ging daarbij niet vrijuit.

United, waar Memphis Depay negentig minuten bleef staan, slaagde er in de slotfase niet meer in de achterstand om te buigen. Door de 2-1 in Wales was Swansea voor de derde keer op rij te sterk voor de ploeg van Van Gaal, die nu vijfde staat in de Premier League met zeven punten. Swansea presteert ijzersterk en heeft één punt meer.