Elia weet van niets na slecht Feyenoord-debuut, twijfels bij Kuipers

Elia weet van niets na slecht Feyenoord-debuut, twijfels bij Kuipers

30-08-2015 19:54
1

Eljero Elia had zich ongetwijfeld wat anders voorgesteld van zijn officiële debuut in het shirt van Feyenoord. Kort na zijn invalbeurt kreeg hij een strafschop tegen.

Elia beging een vermeende overtreding op Davy Pröpper, wat met een penalty werd bestraft door scheidsrechter Björn Kuipers. "Natuurlijk was ik boos", vertelde de Feyenoord-aanwinst (28) na afloop tegenover FOX Sports. "Ik weet honderd procent zeker dat ik niks heb gedaan."

''Het was een van mijn eerste acties, dus het was niet lekker binnenkomen. Ik weet eigenlijk nog niet eens wat er gebeurde, want ik deed helemaal niks. Ik stap over hem heen en raak hem niet aan. Ik hield hem ook niet vast, ik heb helemaal niks gedaan."

Elia protesteerde heftig bij Kuipers. "Het is dom om op de scheidsrechter af te stappen. Maar oké, op naar de volgende wedstrijd. Er komen er nog meer. Jammer dat ik maar twintig minuten mocht spelen, maar het worden er steeds meer."

Kuipers gaf aanvankelijk geen strafschop, maar werd op andere gedachten gebracht door zijn assistent. "Ik vond het een wat gemakkelijke penalty", erkende de arbiter. "Het was niet klip en klaar als ik de beelden zie. Ik heb hoe dan ook geen spijt. Er was een contactmoment, dus je kan hem geven."