Oranje-basisplaats lonkt voor Feyenoorder: Nu moet ik het daar laten zien

Oranje-basisplaats lonkt voor Feyenoorder: "Nu moet ik het daar laten zien"

31-08-2015 00:05
7

Voor Terence Kongolo komt er een belangrijke week aan. De linksback moet zich na de verloren topper tegen PSV (3-1) richten op de twee cruciale EK-kwalificatieduels met Oranje. Een basisplaats als linksback lonkt.

Yorick Hokke
EINDHOVEN

Wedden

Meer odds

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst geeft in het centrum van de defensie momenteel de voorkeur aan Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin, waardoor Kongolo als linksback moet fungeren. De verdediger kon tegen PSV niet voorkomen dat zijn ploeg de eerste competitienederlaag van het seizoen leed. “We hebben verloren, maar in het begin deden we het goed”, zei Kongolo na afloop tegenover VoetbalPrimeur. "Het had een andere wedstrijd kunnen worden als we onze kansen hadden afgemaakt. Na de 3-1 was het afgelopen."

Over zijn eigen optreden was Kongolo redelijk tevreden. "Een paar keer was ik wel slordig aan de bal, maar ik vond dat ik stabiel speelde als linksback." Met een goed gevoel meldt het talent zich komende week dan ook bij het Nederlands elftal. Door de afwezigheid van Jetro Willems is de kans groot dat hij in de cruciale wedstrijden tegen IJsland en Turkije in de basis start. Kongolo is blij met de oproep van bondscoach Danny Blind.

"Dat geeft mij vertrouwen", laat hij weten. "Op dit moment ontwikkel ik me goed, nu moet ik het laten zien bij Oranje. Ik weet nog niet wat ons plan precies is tegen IJsland, maar ik heb er vertrouwen in. Ik heb vorig jaar al ervaring opgedaan op het WK, dat kan mij helpen. Of ik het erg vind om als linksback te spelen? Ik ben op meerdere posities inzetbaar. Van origine ben ik een centrale verdediger, maar zoals jullie kunnen zien kan ik ook als linksback spelen. “