'Gio' verwondert zich: Hij verspeelde ook ballen die hij normaal wél behoudt

'Gio' verwondert zich: "Hij verspeelde ook ballen die hij normaal wél behoudt"

30-08-2015 20:22
4

Giovanni van Bronckhorst baalde er zondagavond stevig van dat Feyenoord de vroege 0-1 voorsprong op bezoek bij PSV niet wist vast te houden. Uiteindelijk gingen de Rotterdammers met 3-1 onderuit. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld", zegt de oefenmeester tegen FOX Sports.

"We zijn namelijk vergeten te voetballen. We kwamen heel snel op voorsprong, maar liepen daarna veel te veel naar achteren. We hielpen PSV in de wedstrijd. Hoe dat kan? Dat weet ik ook niet. We hebben juist mensen die graag aan de bal zijn. Neem Marko Vejinovic, die verspeelde ook ballen die hij normaal wél behoudt", constateerde Van Bronckhorst.

"We zijn eigenlijk pas gaan voetballen na die 2-1. We hebben daarna zeker kansen gehad op de 2-2. Maar vlak voordat we Michiel Kramer wilden brengen om alles op alles te zetten, kwam die penalty. Toen was het wel klaar, al had het vandaag dus ook 3-3, 4-3 of 3-4 kunnen worden."

Aan die penalty wilde Van Bronckhorst weinig woorden vuilmaken. Arbiter Björn Kuipers constateerde een overtreding van Eljero Elia op Davy Pröpper, maar zette daar later zelf ook vraagtekens bij. "Wij moeten naar onszelf kijken. Je weet dat je een strafschop soms mee krijgt en soms tegen", zegt de Feyenoord-trainer nuchter op de website van zijn club.