Ajacied kopt teleurstelling weg: Gingen ook weer een paar dingen mis

Ajacied kopt teleurstelling weg: "Gingen ook weer een paar dingen mis"

30-08-2015 21:15
3

Voor Joël Veltman is zijn doelpunt tijdens de 4-0 overwinnning van Ajax op ADO Den Haag een opsteker na de teleurstelling van het Nederlands elftal. De verdediger werd niet geselecteerd voor Oranje, maar voelt zich steeds beter worden.

Al blijft de maker van de 3-0 kritisch. "Ik weet dat ik veel beter kan en moet", zegt Veltman op de website van zijn management Wasserman. "Dit is voor mij een motivatie om keihard te blijven werken, want ik vind niet dat ik op het niveau zit waar ik hoor te zitten. Dus in die zin kan ik wel begrijpen dat ik ben afgevallen. Maar het is natuurlijk wel een teleurstelling als je er de voorgaande keren wel altijd bijzat."

Veltman was voor zijn kopdoelpunt ook belangrijk bij de 2-0, toen hij Anwar El Ghazi de diepte in stuurde, die vervolgens Davy Klaassen in staat stelde om te scoren. De 3-0 scoorde de verdediger uit een vrije trap van Nemanja Gudelj. "Het was een goede voorzet, ik hoefde de bal alleen maar te schampen."

Voor Veltman wacht nu een interlandperiode zonder wedstrijden. Tijd om aan zijn vorm te werken. "Want het kan altijd nog beter. Er gingen vandaag ook wel een paar dingen mis. Ik blijf gewoon heel kritisch op mezelf."