Kritiek op functioneren Kuyt: Dan moet je het ook op het veld laten zien

Kritiek op functioneren Kuyt: "Dan moet je het ook op het veld laten zien"

30-08-2015 21:26
5

Dirk Kuyt heeft sinds zijn terugkeer bij Feyenoord weinig indruk kunnen maken. Dat stelt oud-international Adri van Tiggelen zondag in gesprek met RTV Rijnmond.

Kuyt liet tijdens de topper met PSV (3-1 verlies) Santiago Arias lopen, waardoor de Colombiaan voor de 2-1 kon tekenen. "Die jonge spelers kijken tegen Dirk op en dat is goed, maar je moet het dan ook zelf op het veld laten zien. Als je dan een paar weken niet brengt wat de mensen verwachten, dan ga je een andere situatie krijgen. Vandaag had hij een meer vrije rol, maar ik zie hem liever voor de goal", zegt Van Tiggelen.

De oud-proftrainer vindt het jammer dat Sven van Beek als rechtsback begon en niet in het hart van de defensie. "Daar stokt hij in zijn ontwikkeling. Van Beek kan doorgroeien in het centrum, want daar ligt zijn hart. Naderhand kwam hij terug in het centrum en toen zag je dat hij weer ging strooien met ballen. Ik vind hem goed daar."

Tot slot stelde Van Tiggelen dat Feyenoord met Marko Vejinovic en Karim El Ahmadi twee dezelfde types op het middenveld heeft lopen. "Allebei willen ze veel het balbezit behouden en hebben ze weinig scorend vermogen. Je zou een ander type kunnen inbrengen", doelde hij op Tonny Vilhena.