Naam Rutten valt: Maar we weten niet of we ons dat kunnen permitteren

Naam Rutten valt: "Maar we weten niet of we ons dat kunnen permitteren"

30-08-2015 21:47
2

Na drie nederlagen in vier competitiewedstrijden gaat FC Twente op zoek naar een nieuwe trainer. Alfred Schreuder werd zondag ontslagen als hoofdcoach van de Tukkers en één naam wordt al genoemd als mogelijke opvolger: Fred Rutten.

De coach zit zonder werk sinds zijn vertrek bij Feyenoord en werkte in het verleden al als hoofdtrainer voor FC Twente. Maar voorzitter Aldo van der Laan reageert behoudend op die suggestie. "Zo makkelijk is het niet. We hebben er geen contact over gehad en we weten niet of Fred überhaupt wil, en als Fred wil, of wij ons dat kunnen permitteren."

"Onze financiële ruimte is zeer beperkt. Dus of dat de oplossing wordt, kan ik nu niet zeggen. We beraden ons en gaan dan hopelijk met een aantal kandidaten aan de slag", aldus Van der Laan tegen FOX Sports.

Aan het vertrek van Schreuder hangt ook een flink prijskaartje, daar de afkoopsom van het contract van de ontslagen trainer betaalt moet worden door de financieel noodlijdende club. "Ik ga ervan uit dat dat lukt, anders hadden we dit niet kunnen doen. We realiseren ons dat er ook op financieel gebied consequenties zijn", aldus Van der Laan.