Immers spreekt zich uit over toekomst: Ook na de transferdeadline nog

Immers spreekt zich uit over toekomst: "Ook na de transferdeadline nog"

31-08-2015 06:00

Lex Immers is ook na de transferdeadline van maandagavond nog speler van Feyenoord. De middenvelder weet dat hij met de komst van onder meer Marko Vejinovic en Dirk Kuyt moet knokken voor zijn basisplaats, maar loopt daar niet voor weg.

Yorick Hokke
EINDHOVEN

Feyenoord roerde zich deze zomer flink op de transfermarkt en dat betekent dat coach Giovanni van Bronckhorst voor elke linie veel meer opties heeft. Zo waren Jens Toornstra en Immers vorig seizoen onder Fred Rutten vrijwel altijd zeker van een basisplaats, maar moest het tweetal dit seizoen al meerdere malen genoegen nemen met een reserverol. De inmiddels 29-jarige Immers heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog eens de overstap wil maken naar het buitenland. Is dit dan het juiste moment voor een avontuur over de grenzen?

"De concurrentiestrijd wordt zwaarder, maar dat hoort erbij", vertelt Immers aan VoetbalPrimeur. "Als je niet presteert, kan dat je plek kosten. Dat geldt ook voor mij. Binnen een paar weken kan je er zo uit vliegen. Maar ik heb de laatste twee wedstrijden in de basis gestaan. Waarom zou ik dan weg willen? Natuurlijk heb ik wel zin in een buitenlands avontuur, maar ik zit goed bij Feyenoord. Ik kan niet zeggen dat ik een ‘jongen van de club’ ben, maar ik voel me thuis hier. Ik heb het goed naar mijn zin. Na de transferdeadline ben ik nog steeds speler van Feyenoord."

"Alsof we tegen Barcelona speelden"
Immers startte zondag tegen PSV (3-1 verlies) voor de tweede keer dit seizoen in de basis en schrok van het niveau van zijn ploeg in de eerste helft. "Na onze openingsgoal hebben we het verkeerd gedaan", analyseerde hij. "Te afwachtend, we hadden door moeten drukken. Het is PSV, maar in de eerste helft had ik af en toe het idee dat we tegen Barcelona speelden. Alsof zij met veertien man op het veld stonden. We liepen constant achter de bal aan. Dan loop je na 45 minuten met zware benen richting de kleedkamer en dat is niet fijn."

In de tweede helft kwam Feyenoord na de tweede PSV-treffer wat beter voor de dag. Immers kreeg zelf ook nog een opgelegde mogelijkheid, maar schoot wild over. "Die bal van mij moest op doel", erkende de blonde middenvelder. "Dat zijn belangrijke momenten in topwedstrijden, daarin krijg je maar een aantal kansen. Ik zeg niet dat die bal erin moest, maar hij moest in ieder geval tussen de palen."

Niet klagen
Hoewel Immers baalt van de nederlaag vindt hij dat Feyenoord goed aan het nieuwe seizoen begonnen is. "Wij hebben nu vier wedstrijden gespeeld en negen punten. Dat is beter dan in voorgaande seizoenen. Daar kunnen we wat mee. Nu komt er voor ons een betere reeks aan. Cambuur-uit, Utrecht-thuis, Vitesse-thuis… dat zijn gewoon allemaal lastige wedstrijden die we hebben gehad. Mensen denken van: Feyenoord doet dat wel even. Maar vorig seizoen verloren we regelmatig punten in dat soort wedstrijden. Nu mogen we niet klagen."