Ziyech witheet na 'schandalig' ontslag Schreuder: 'Zeg geen 'nee' tegen transfer'

Ziyech witheet na 'schandalig' ontslag Schreuder: 'Zeg geen 'nee' tegen transfer'

31-08-2015 07:11
23

Hakim Ziyech is hélemaal klaar met FC Twente. De belangrijke middenvelder, tevens aanvoerder van de club, begrijpt niks van het ontslag van trainer Alfred Schreuder. En dat laat hij ook duidelijk blijken. Ziyech sluit een transfer zelfs niet uit.

"Iemand naar je toe lokken met de boodschap dat het gesprek over transfers zou gaan. En dan dit. Dat vind ik echt schandalig. En dan druk ik me nog zachtjes uit", klinkt het commentaar van de ziedende Ziyech in gesprek met De Telegraaf. "Dit verdient de trainer absoluut niet. Het bestuur moet naar zichzelf kijken. Ze zijn blijkbaar niet in staat om hun eigen beslissingen te nemen. Neem deze maatregel dan in de zomer of aan het begin van het seizoen! Nu hebben de supporters blijkbaar gewonnen."

De 22-jarige speler wilde aanvankelijk graag bij Twente blijven. En nu? "Ik kan daar niet teveel over zeggen, want ik heb het niet in eigen hand. Maar de transfermarkt is nog even open en ik heb het er met mijn zaakwaarnemer al over gehad. Mocht er nog een mooie club komen dan zeg ik daar nu zeker geen 'nee' tegen", verzekert Ziyech, die zijn band mogelijk ook inlevert. "Daar heb ik nog niet echt over nagedacht, maar dat zou zomaar kunnen. Ik ben een proces gestart met Alfred en daar was dit een belangrijk onderdeel van." Ziyech laat tot slot nog weten dat het team van Twente achter Schreuder stond.