'Schreuder weigert mee te werken en krijgt duizelingwekkende afkoopsom'

'Schreuder weigert mee te werken en krijgt duizelingwekkende afkoopsom'

31-08-2015 07:40
61

FC Twente besloot zondag om trainer Alfred Schreuder alsnog te ontslaan. De fans van de Tukkers waren daar erg blij mee, maar de financiële afdeling waarschijnlijk een stuk minder. Schreuder krijgt een duizelingwekkende afkoopsom mee.

De Telegraaf stelt dat Schreuder weigerde om mee te werken aan een breuk en dat had een hele goede reden. De afkoopsom van de trainer zou namelijk op liefst twee miljoen euro liggen. Een duizelingwekkend bedrag voor Twente, dat financieel gezien in zwaar weer zit. Ook sportief gezien gaat het slecht met de club uit Enschede, die onder leiding van Schreuder één punt pakte in de vier eerste competitieduels.

Hakim Ziyech uitte naar aanleiding van het trainersontslag snoeiharde kritiek op Twente. Hij dreigt om zijn aanvoerdersband in te leveren en sluit een transfer plotseling niet meer uit. Schreuder reageerde zelf ook: "Vorig jaar rond de winterstop stonden we vierde. Alleen het laatste half jaar was het niet best. Dat besef ik maar al te goed. Geslachtofferd? Nee, zo voel ik dat niet. Dit hoort bij de wetten van het voetbal."