Icoon laat alarmbellen rinkelen bij onrustig United: 'Geen paniekaankopen'

Icoon laat alarmbellen rinkelen bij onrustig United: 'Geen paniekaankopen'

31-08-2015 10:43
2

Manchester United-manager Louis van Gaal laat zich niet onder druk zetten. De oefenmeester vertrok zondag na de nederlaag bij Swansea City (2-1) woedend bij de persconferentie na opnieuw een vraag over transfers. Hij is niet van plan om nog paniekaankopen te doen.

"We zullen geen speler halen die we voorheen nog niet hebben bekeken", verzekerde Van Gaal in gesprek met BBC. Kenners stellen dat United te weinig spitsen tot beschikking heeft na het vertrek van Robin van Persie en Radamel Falcao. Wayne Rooney staat in de punt, terwijl Javier Hernandez op het punt staat om United te verlaten. James Wilson is de andere spits. Marouane Fellaini, Adnan Januzaj en Memphis Depay kunnen bij grote nood nog worden ingezet als spits.

United scoorde pas driemaal in vier competitiewedstrijden. Gary Neville waarschuwt Van Gaal en consorten als analist voor Sky Sports. "Als Hernandez vertrekt, heeft United maar één spits. Ik zie Fellaini niet als spits, United heeft alleen Rooney. In de laatste uren voordat de transfermarkt sluit moet United het spitsenprobleem én het keepersprobleem oplossen", vindt Neville. "Ik zou stomverbaasd zijn als er niet nog een spits komt. United heeft gewoon écht een spits nodig."

Mogelijk staat er nog wat te gebeuren bij United, dat David de Gea wellicht verliest aan Real Madrid. Van Gaal: "We moeten afwachten, ik wil me hier niet in mengen. Als manager delegeer je taken en dit is een taak voor de beleidsbepalers van United, voor Ed Woodward in dit geval. En dus niet voor mij."